Ridekurs

RIDEKURS VÅR 2020

 

Påmelding er stengt.

Kurset koster kr. 2000,- oppstart i uke 11

10 kvelder.

Giro for ridekurs blir sendt på e-post, vær nøye med å sjekke søppelpost da den kan havne der.

En ridetime varer i 45 minutter. Det blir bane og litt turridning. 

Møt opp minst ett kvarter før timen for stell av hesten, første timen på kvelden er satt opp med en halvtime for stell og oppsaling av hesten.

Vi  gjør oppmerksom på at grupper kan bli slått sammen, eller avlyst ved lite påmelding.

Forklaring av gruppene står lengre nede på siden.

Mandag: Instruktør Tilde

16.30 -17.30: Knøttekurs

17.30-.19.00: Trinn 1

Tirsdag: Instruktør  Nina

17.30- 19.00: Nybegynner               

19.00-20.00: Trinn 1

Onsdag: Instruktør Tilde

16.30-18.00: Trinn 2

 

Noen endringer kan komme underveis.
Der det står 1 1/2 time er det beregnet pussing og oppsaling av hesten, da de er første gruppe ut. Ridetimen varer 45 minutter uansett .
Vi har meget dyktige instruktører som har sikkerhet i fokus. Alle våre instruktører er 18 år og eldre, på noen av gruppene vil det også være med en assistent.
Vi anbefaler at alle elever under 18 år rir med sikkerhetsvest for å redusere eventuelle skader ved fall av hest.
Rideskolen har få sikkerhetsvester til utlån.

Ønsker du å ha med din egen hest på ridekurs er det fult mulig. Tilbudet gjelder uansett gruppe og alder. Vi krever at hesten har gått på bane, og at den godtar andre hester. Den må være fulgt opp med vaksine og ormekur. Pass skal fremvises før hesten lastes av henger.

Noen forklaring av kursinndeling

Knøttekurs: Fra alder 4-6 år. Litt pussing og stell i stallen, Ridning hver gang. Krever en voksen person til å være med i stallen og til å leie hesten under ridning. Lære seg å bli trygg med hesten. Kurset settes opp ved stor etterspørsel.

Nybegynner: Første kurset. Denne gruppa lærer man stell av hesten før påsaling. Fokus på mestring og det å bli trygg på hesten. De får ha med leier om ønskelig til de er blitt trygge. Rir også på tur som regel med leier.

Videregående trinn 1. For de som har gått minimum 2 nybegynnerkurs eller har annen erfaring og føler seg moden for større utfordringer. Kan pusse hesten selv, har begynt å lære å sale opp selv. Behersker trav. Lærer galopp og litt mer av ridebanens veier. Rir på tur uten leier, behersker trav i naturen.

Videregående trinn 2 for de som har minst gått 4 eller 5 kurs. Kan å sale opp hesten selv. Lærer å hoppe bane og mere dressurøvelser. Behersker trav og galopp. Rir på tur, behersker galopp i naturen.
Voksenkurs. Passer for alle over 18 år. Lærer det grunnleggende innen ridning. 

Dressur/sprang. Trener på teknikker både i sprang og dressur. Må ha endel ride erfaring med seg, da utfordingene er i større tempo, hinder og øvelser.

VIKTIG!
Et nivå er ikke det samme som et halvårig kurs! Det kan være nødvendig å gjennomføre flere halvårige kurs for å tilegne seg kunnskapen på ett nivå. Det er selvfølgelig veldig individuelt hvor mange halvår man må gå på hvert nivå, men jo høyere du kommer i gradene, dess lenger trenger du å være på hvert av nivåene.

Bruk dette skjema for påmelding, dere får bekreftelse iløpet av en dag eller to, er det helg ventes svar på en av de første virkedagene.

 

 

Ved spørsmål kontakt hos Tilde:

Ring eller SMS: 476 22 664
E-post: [email protected]

 

OBS Sjekk gjerne søppelpost, vår mail med bekreftelse kan havne der. Vi sender også giro på mail

 

 

Hjertelig velkommen skal dere være
Hilsen oss på Jørum Gård