Ridekurs

557316_209038155888363_927084154_n

RIDEKURS VÅR 2018

 

 

Kurset koster kr. 2000,- oppstart i uke 11

10 kvelder.

Giro for ridekurs blir sendt på e-post, vær nøye med å sjekke søppelpost da den kan havne der.

En ridetime varer i 45 minutter. Det blir bane og turridning.

Møt opp minst ett kvarter før timen for stell av hesten

Vi  gjør oppmerksom på at grupper kan bli slått sammen, eller avlyst ved lite påmelding.

Forklaring av gruppene står lengre nede på siden.

 

Mandag: Instruktør Maja

17.30-19.00: Nybegynner FULLT

19.00-20.00: Trinn 1   FULLT

 

 

Tirsdag: Instruktør Nina

17.30- 19.00: Nybegynner FULLT

19.00-20.00: Voksen Nybegynner FULLT

20.00-21.00: Voksen Erfaren

 

Onsdag: Instruktør Kaja

17.00-18.00: Nybegynner


 

Torsdag: Instruktør Maja

17.30-19.00: Trinn 2   FULLT

19.00- 20.00: Sprang/dressur FULLT

Noen endringer kan komme underveis.
Der det står 1 1/2 time er det beregnet pussing og oppsaling av hesten, da de er første gruppe ut. Ridetimen varer 45 minutter uansett .
Vi har meget dyktige instruktører som har sikkerhet i fokus. Alle våre instruktører er 18 år og eldre, på noen av gruppene vil det også være med en assistent.
Vi anbefaler at alle elever under 18 år rir med sikkerhetsvest for å redusere eventuelle skader ved fall av hest. De er å få kjøpt hos Namsos hest (Anton Hovik), Stall Kvernbakken i Vemundvik, Felleskjøpet Steinkjer, Biltema, XXL og på hestebutikker på internett.
Rideskolen har få sikkerhetsvester til utlån.

Ønsker du å ha med din egen hest på ridekurs er ikke dette noe problem, husk bare å gi beskjed til Karin. Tilbudet gjelder uansett gruppe og alder. Vi krever at hesten har gått på bane, og at den godtar andre hester. Den må være fulgt opp med vaksine og ormekur. Pass skal fremvises før hesten lastes av henger.

Noen forklaring av kursinndeling

Knøttekurs: Fra alder 4-6 år. Litt pussing og stell i stallen, Ridning hver gang. Krever en voksen person til å være med i stallen og til å leie hesten under ridning. Lære seg å bli trygg med hesten.
Nybegynner: Første kurset. Denne gruppa lærer man stell av hesten før påsaling. Fokus på mestring og det å bli trygg på hesten. De får ha med leier om ønskelig til de er blitt trygge. Rir også på tur som regel med leier.
Videregående trinn 1. For de som har gått minimum 2 nybegynnerkurs eller har annen erfaring og føler seg moden for større utfordringer. Kan pusse hesten selv, har begynt å lære å sale opp selv. Behersker trav. Lærer galopp og litt mer av ridebanens veier. Rir på tur uten leier, behersker trav i naturen.

Trinn 1 mot trinn 2: For de som føler det blir for lite utfordring på trinn 1 men enda ikke føler seg klar for trinn 2. 
Videregående trinn 2 for de som har minst gått 4 eller 5 kurs. Kan å sale opp hesten selv. Lærer å hoppe bane og mere dressurøvelser. Behersker trav og galopp. Rir på tur, behersker galopp i naturen.
Voksenkurs. Passer for alle over 18 år. Lærer det grunnleggende innen ridning. 

Voksen nybegynner: For de som ikke har ridd noe særlig før.

Voksen erfaren: Mesterer hesten i  skritt/trav og galopp. Dressurøvelser og bomarbeid. Sprang for de som ønsker å hoppe litt.

Dressur/sprang. Trener på teknikker både i sprang og dressur. Må ha endel ride erfaring med seg, da utforingene er i større tempo, hinder og øvelser.

VIKTIG!
Et nivå er ikke det samme som et halvårig kurs! Det kan være nødvendig å gjennomføre flere halvårige kurs for å tilegne seg kunnskapen på ett nivå. Det er selvfølgelig veldig individuelt hvor mange halvår man må gå på hvert nivå, men jo høyere du kommer i gradene, dess lenger trenger du å være på hvert av nivåene.

 

Påmelding via skjema:

Påmelding ridekurs

 

 

Ved spørsmål kontakt Karin:

Ring eller SMS: 99382372,
E-post: [email protected]

 

 

Hjertelig velkommen skal dere være
Hilsen oss på Jørum Gård

 

imagesPA340KLD