Ridekurs

RIDEKURS VÅR 2021

 

 

Kurset koster kr. 2100,- oppstart i uke 7

10 kvelder.

Giro for ridekurs blir sendt på e-post, vær nøye med å sjekke søppelpost da den kan havne der.

En ridetime varer i 45 minutter. Det blir bane og litt turridning. 

Hestene er ferdig påsalet og står klar i ridehuset/ridebanen.

Vi  gjør oppmerksom på at grupper kan bli slått sammen, eller avlyst ved lite påmelding. Tidspunkt kan endres ved stor pågang og eventuelt oppdeling av gruppa.

Forklaring av gruppene står lengre nede på siden.

 

 

 

Mandag: 

16.45-.17.30: Nybegynner ingen ledig plass!

17.30-18.15: Sprang/dressur

Tirsdag: 

17.00- 18.30: Nybegynner              

18.30-19.30: Trinn 1 ingen plass ledig

Onsdag: 

17.00-18.30: Trinn 1. 2 ledige plasser igjen

18.30-19.15: Trinn 2 ingen ledig plass!

19.15-20.00: Sprang/dressur

20.00-20.45: Voksen

 

Noen endringer kan komme underveis.
Der det står 1 1/2 time er det beregnet pussing og oppsaling av hesten, da de er første gruppe ut. Ridetimen varer 45 minutter uansett .
Vi har meget dyktige instruktører som har sikkerhet i fokus. Alle våre instruktører er 18 år og eldre, på noen av gruppene vil det også være med en assistent.
Vi alle elever under 18 år rir med sikkerhetsvest for å redusere eventuelle skader ved fall av hest på ridekurs.
Rideskolen har få sikkerhetsvester til utlån.

Ønsker du å ha med din egen hest på ridekurs er det fult mulig. Tilbudet gjelder uansett gruppe og alder. Vi krever at hesten har gått på bane, og at den godtar andre hester. Den må være fulgt opp med vaksine og ormekur. Pass skal fremvises før hesten lastes av henger.

Noen forklaring av kursinndeling

Knøttekurs: Fra alder 4-6 år. Litt pussing og stell i stallen, Ridning hver gang. Krever en voksen person til å være med i stallen og til å leie hesten under ridning. Lære seg å bli trygg med hesten. Kurset settes opp ved stor etterspørsel. Pga. lite forespørsel utgår knøttekurs til våren, vi setter opp ved stor pågang.

Nybegynner: Første kurset. Fra alder 6 år.  Fokus på mestring og det å bli trygg på hesten. De får ha med leier om ønskelig til de er blitt trygge. Rir også på tur med leier.

Videregående trinn 1. For de som har gått minimum 2 nybegynnerkurs eller har annen erfaring og føler seg moden for større utfordringer.  Behersker trav. Lærer galopp og litt mer av ridebanens veier. Rir på tur uten leier, behersker trav i naturen.

Videregående trinn 2 for de som har minst gått 4 eller 5 kurs. Kan å sale opp hesten selv. Lærer å hoppe bane og mere dressurøvelser. Behersker trav og galopp. Rir på tur, behersker galopp i naturen.

Voksenkurs. Passer for alle over 18 år. Lærer det grunnleggende innen ridning. Vi tilpasser hver enkelt rytters behov.

Dressur/sprang. Trener på teknikker både i sprang og dressur. Må ha endel ride erfaring med seg, da utfordingene er i større tempo, hinder og øvelser.

VIKTIG!
Et nivå er ikke det samme som et halvårig kurs! Det kan være nødvendig å gjennomføre flere halvårige kurs for å tilegne seg kunnskapen på ett nivå. Det er selvfølgelig veldig individuelt hvor mange halvår man må gå på hvert nivå, men jo høyere du kommer i gradene, dess lenger trenger du å være på hvert av nivåene.

Bruk dette skjema for påmelding, dere får bekreftelse iløpet av en dag eller to, er det helg ventes svar på en av de første virkedagene.

Påmelding ridekurs

 

Ved spørsmål kontakt hos Tilde:

Ring eller SMS: 476 22 664
E-post: [email protected]

 

OBS Sjekk gjerne søppelpost, vår mail med bekreftelse kan havne der. Vi sender også giro på mail

 

 

Hjertelig velkommen skal dere være
Hilsen oss på Jørum Gård