Oss på gården

Rideleirmamma eller Mor Karin. Kallenavnene sier noe om hvor høyt barna setter fruen i huset. Både barn og ungdommer blir raskt glad i Karin og resten av vertsfolket i løpet av tiden på Jørum Gård. Kanskje har det med stemningen å gjøre? Den hjemmelagde maten? Eller kanskje er det at de samme arbeidsfolkene har vært her i årevis? Uansett hva det er: Her føler du deg raskt hjemme – akkurat slik gårdsfolket ønsker at du skal.

 

“På Jørum Gård er vi til stede døgnet rundt.
Jeg går aldri på arbeid eller av arbeid. Jeg bare er her.”

                                                                                                                        Mor Karin

20140814_191810

– At vi er her hele tiden, gjør at barna blir trygge. Og for foreldrene er det godt å vite at barna deres blir tatt vare på. Det er dette vi føler er det unike ved Jørum Gård, sier Karin Heia Østborg.

Gården har vært i Karin og Arnes eie siden 1987. Fjøset ble omgjort til stall i 1995 og Jørum gård ble et ridesenter. I dag består gården blant annet av salrom, kraftforrom, garderober, undervisningsrom, utleiestall, ridehall og ridebane på 24 x 40 meter og padcoker.

Inne i stallen står 26 lydige og snille hester. 6 fjordinger, 14 islandshester og 6 varmblodshester som alle har godt lynne og dermed egner seg for både nybegynnere og viderekomne hesteentusiaster. Alle islands hestene og fjordingene er barfothester som går på utegang.  I tillegg til gårdens egne hester, har elever muligheter til å leie stallplass på gården.

20151024_11422820150705_17011820151014_114253

Men det er ikke bare hester som er å finne på Jørum Gård. seks kaniner, flere høner, ett marsvin, tre katter, hundene Kiara og Chita og chinchillaen Chilli er alle med på å skape liv og røre på gården. Og for å ikke glemme den viktigste av dem alle: Minigrisen Gisle.

– Han er som en gårdshund og har en helt egen personlighet. Barna blir veldig glad i Gisle. Det hender de tar flere bilder av Gisle enn av hestene, ler Karin.

Det er ikke bare dyr hun og mannen Arne har hatt omsorg for i mange år. I tillegg til sine to egne barn har ekteparet hatt flere fosterbarn og avlastningsbarn i heimen. Jørum Gård er også en GODKJENT Inn tunet-gård og åpner gjerne dørene for barn som trenger avveksling.

Vi er to personer med stor gjestfrihet og omsorg. Også er vi kjempeflinke til å lage god mat, smiler Karin.