Oss på gården

Året 2019 ble det generasjonsskifte på Jørum Gård.

Og hvem er vi?

Tilde er dattra på gården, og for de som har vært her før har nok sett meg i stallen eller i undervisning på ridebanen. Jeg er utdannet agronom. Hesterelatert utdanning har jeg ved at jeg har studert på Norsk Hestesenter Starum, er derifra blitt autorisert ridelærer trinn I og II. Er også godkjent trener I via Norges rytterforbund. I tillegg var jeg i mine yngre dager aktiv sprangrytter. Har vært heldig å fått vært litt rundt om i landet og jobbet på ulike staller, og vært mye på ulike kurs i forhold til hest.

Sammen med min ektemann Kristoffer som driver sitt eget foretak i maskin og anlegg er vi opptatt med å videre føre det som mine foreldre har bygd opp.

Vi har byttet hus og bor nå i hovedhuset med våre 3 barn, Lars Daniel, Andreas og Lise.

For oss er det fortsatt viktig å gjør at barna som kommer på kurs og leir å føle seg trygge. Og for foreldrene er det godt å vite at barna deres blir tatt vare på. Det er dette vi føler er det unike ved Jørum Gård.

Gården har vært i Karin og Arnes eie siden 1987. Fjøset ble omgjort til stall i 1995 og Jørum gård ble et ridesenter. I dag består gården blant annet av salrom, kraftforrom, garderober, undervisningsrom, utleiestall, ridehall og ridebane på 24 x 40 meter og padcoker.

Karin og Arne har nå flyttet i det røde kårhuset på gården, men de er fortsatt like aktive med jobb, og supre barnevakter. De er fortsatt synlig på gården og det vil de fortsette å være.

Inne i stallen står 26 lydige og snille hester. 6 fjordinger, 14 islandshester og 6 varmblodshester som alle har godt lynne og dermed egner seg for både nybegynnere og viderekomne hesteentusiaster. Alle islands hestene og fjordingene er barfothester som går på utegang.  I tillegg til gårdens egne hester, har elever muligheter til å leie stallplass på gården.

20151024_11422820150705_17011820151014_114253

Men det er ikke bare hester som er å finne på Jørum Gård. seks kaniner, flere høner, ett marsvin, tre katter, hundene Kiara og Chita og chinchillaen Chilli er alle med på å skape liv og røre på gården. Og for å ikke glemme den viktigste av dem alle: Minigrisen Gisle.

– Han er som en gårdshund og har en helt egen personlighet. Barna blir veldig glad i Gisle. Det hender de tar flere bilder av Gisle enn av hestene, ler Karin.

Jørum Gård er også en GODKJENT Inn tunet-gård og åpner gjerne dørene for barn som trenger avveksling.

Jeg og Kristoffer har store sko å fylle men vi er ganske så gjestfrie av oss og vil det beste for både folk og dyr. Alle er velkommen til Jørum Gård