Coronainformasjon gjelder rideleir

Ekstra info angående årets rideleir, pga. coronavirus.

Vi har søkt og fått godkjent av kommuneoverlegen med å kunne tilby rideleir også med overnatting.

Dette er vi utrolig glade for å få lov til. Men det vil selvsagt være litt mer regler å forholde seg til, som er fint om barna vet litt på forhånd når de kommer. Jeg vil uansett ta en runde med dette ved presentasjonsrunden. 😊

 

Det vil som sagt være overnatting i hovedhuset på gården, min familie flytter ut, men det vil selvsagt være en nattvakt i huset. Så barna er fortsatt trygge.

Foreldre ber vi om å ta avskjed på gårdsplassen ved ankomst, dette for å minimere antall personer innendørs.

På rommene ber vi barna om å oppholde seg på sin utdelte sengeplass, dette for å kunne holde mest mulig avstand. Vi gjør oppmerksom på at barn kan måtte dele rom med andre barn, men jeg forsøker så langt det går å holde kun de som kommer sammen på et rom.

DAGLEIR:

I år vil vi også tilby dagleir, dette er et tilbud som selvsagt passer best for de som har mulighet til å kan kjøre barna til og fra gården hver dag. Vi håper noen vil benytte seg av dette tilbudet og får da refundert noe av prisen. Det vil igjen gjøre at det blir færre barn som overnatter, og smittefaren vil naturlig bli mindre. Barna vil fortsatt få sine ride tilbud, bading med hest (hvis vær og vannmengde tillater det) og de vil få delta på kvelden vi er på stranda. Gi meg beskjed fortløpende om dere ønsker mer info om dette tilbudet, eller om det skulle være aktuelt.

 

MATSTASJON:

Her vil vi benytte det vi har gjort før med langbord på kjøkkenet, i tillegg vil vi bruke klasserom i stallen for matservering ved stor gruppe. DVS, de vil bli gruppert på hvor de skal spise.

 

UTSTYR:

I år anbefaler vi på det sterkeste at barna har med egen ride hjelm og sikkerhets vest. Vi har desinfisering, så lånt utstyr vil bli desinfisert før neste rideleir uke starter. Det samme vil hestens utstyr være også.

STALLEN:

Dere som foresatt må være klar over at vi dessverre ikke kan holde 1 meter avstand til barna ved hjelp med påsaling, påstigning og det som er foregår rundt hestene av sikkerhetsmessige årsaker. Dette gjelder også fall.

Vi vil også dele de i stallen så det vil være en fast stall å forholde seg til.

 

 

 

RENHOLD:

Hver og en har ansvar for sine saker, klær og toalettsaker oppholdes i baggen og ikke på gulvet. Da slipper de at andre blir å trampe på det.

Det vil bli vasket ofte og desinfisert, overflater, soverom og toaletter/bad.

God håndhygiene gjelder også her slik som det gjelder alle andre plasser i dag.

Instruktørene vil også være påpasselig med dette.

FREDAG:

Det vil fortsatt være oppvisning på fredag, men det vil foregå utendørs uansett vær. Så familie er velkommen til å se på. Unngå for mange i stallen samtidig da stallen vår er liten. Når barnet har ridd ferdig og mottatt premie, er det mulig å reise hjem. Vi har ikke som tidligere avslutning med matservering i år.

Med denne infoen håper jeg at dere synes det er trygt å sende barna deres på rideleir.